orang baik hati

Thursday, June 9, 2011

Otak dan Sujud

salam... lama dah aku xupdate Tazkirah aku kan? huhu~~ xmenjadi dah program aku tuh. hmm...aku pun malas dah nak follow plan aku. senang-senang, bila aku ada benda nak share aku terus je lah share. xpayah la tunggu hari Jumaat or else, trus terlupa...lagipun, tazkirah xsemestinya hari Jumaat je kan? hehehe~~~ ha,,, hari tu terbaca artikel ni kat facebook..ade kawan share link..memang menarik..sangat sangat menarik lah!


Kelebihan sujud:
kelebihan sujud

'Seorang doktor di Amerika Syarikat telah memeluk Islam kerana beberapa keajaiban yang ditemuinya dalam penyelidikannya. Dia amat kagum dengan penemuan tersebut, sehingga tidak dapat diterima oleh akal fikiran.

Dia adalah seorang Doktor Neurologi . Setelah memeluk Islam, dia amat yakin akan perubatan secara Islam Dan dengan itu telah membuka sebuah klinik yang bertemakan 'Perubatan Melalui Al-Qur'an' ..

Kajian perubatan melalui Al-Qur'an membuatkan ubat-ubatannya berteraskan apa yang terdapat di dalam Al-Qur'an. Di antara kaedah-kaedah yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black seed) Dan sebagainy a.

Apabila ditanya bagaimana dia tertarik untuk memeluk Islam, Maka doktor tersebut memberitahu bahawa semasa beliau melakukan kajian urat saraf, terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia yang tidak dimasuki oleh darah . Padahal setiap inci otak manusia memerlukan darah yang cukup untuk berfungsi secara normal.

Setelah membuat kajian yang memakan masa, akhirnya beliau mendapati Bahawa darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan pada ketika seseorang itu sedang sujud semasa mengerjakan Sembahyang!!!

Urat tersebut memerlukan darah hanya untuk Beberapa sukatan yang tertentu sahaja. Ini bermaksud bahawa darah hanya akan memasuki urat tersebut mengikut kadar sembahyang waktu yang diwajibkan oleh Islam.......Begitulah keagungan ciptaan Allah!!!

Tidak menunaikan sembahyang , akan otaknya tidak Akan dapat menerima darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal!!!

Oleh yang demikian, kejadian manusia ini sebenarnya adalah untuk menganuti agama Islam 'sepenuhnya' kerana sifat fitrah kejadiannya memang telah dikaitkan oleh Allah dengan agama-Nya yang indah ini.'


time aku sekolah rendah dulu, ada jugak aku dengar cerita, satu lagi keistimewaan orang Muslim yang bersolat...ada pakar bedah ke pakar apa xyahu la. dia cakap beza orang Muslim dengan non-Muslim ialah, dahi (tengkorak) orang Muslim biasanya berlekuk sikit. so, biasanya bila dia dapat mayat yang dah tak sempurna or apa2, dia kenal melalui tu lah..lebih kurang macam tu la cerita dia...so, kalau Muslim yang tak solat tu? pikirlah sendiri~~~

No comments:

Post a Comment