orang baik hati

Thursday, June 16, 2011

SMK Seri Bera...setahun kemudian...

salam...hari ni...impianku tercapai jugak.haha nak pergi sekolah lama...huhu!!! excited giler mula2...msuk je daerah bera...isk, rase nak tkucil bagai..tetiba cuak pulak! adoii... namun ku gagahi jua...sampai je sekolah.. dapat la tgk depan mata dewan baru, cat pagar baru...warna warni...i loike!!~~ *tgn didada mata keatas..

then, dngan langkah kaki yg agk terketar2, aku g pejabat..and org pertama yg tegur aku, Abg Jali..*wah, pggil abg ek..hehe formal cket..Abg Jali a.k.a Penyelia Asrama...huhu tyco asrama ni. kalo sekolah pengetua pegang, asrama dye pegang...hebat ah! then, kt pejabat tu jugak aku jumpa cikgu sanariah, sariza, kamaruzzaman, ust. amran n ustazah nora...ckgu sanariah (ckgu sejarah a.k.a ckgu paling penyayang hari guru 2009) mnjerit nmpak aku..isk,,*blushing aku dlm pejabat...then, borak n btukar2 no telefon..mcm member lama pulak.

lepas tu, aku gi bilik guru, jumpa ust.mazuki, teacher suzu,,,tu first round, second round, jumpa cgu mahizan (guru kelas), cgu zulkanain, tn hj salam, ust azhari, tcer lawati....then, g blik kaunselor jumpa cgu zubaidah. g bilik guru baru jumpa ustzah hayati, ustzah azlina n cgu hapizam...huh~ xcukup lagi... g pulak bilik PPSMI, cgu maryati (add maths) n tcer yan (bio)..and g lab fizik jumpa cgu ridhwan..huhu abis semua aku jumpa..hoho~~~ then ronda2 la sikit, usyar galeri SEMESRA...

surau bawah di transform menjadi kelas tingkatan4 sebelum menjadi ini
lawa x? tu yg frame gambar bersusun tu geng salha yg buat..time
diorg dtg dulu...
dimanakah uang ini sekarang? *huhu hal sensitif nih!
ni mesti ramai yg menangis jeles kt aku nih! haha~~
ade lg banner ni,,,weeee~~~~
yeah, got it! colour-printed version...

wah, kenangan...
penulis bersama satu2nya pialanya yg xdpt dibawa pulang
nmpk x tawa dalam tangisan tuh.. *ckgu cakap muka aku dah rentung!
rehat jap... chill!
and drpd sijil2 yg mlambak kt ctu, aku tgk, SPM 2009 batch aku dapat 4 subjek gading bersilang! tahniah... *tepuk tepuk tepuk!! and aku agak bangga lah mewakili rakan2 aku bila ckgu hapizam ckp batch aku ni paling ramai yg brjaya! nk jd forensik lah...ini lah..itu lah...bla..bla..bla...aku? *jawapan xdiperlukan.

sekarang kita round sekitar SMK SERI BERA ni....setahun kemudian...

hah! apasal? hijau depan biru tepi?
''hijau itu fotosintesis" bak kata cikgu sains aku time
darjah 6
3S = Syaher Sayang SEMESRA...hahaha
baru la style...manfaat nye ada student PSV
berguna jugak katil2 patah ni...memagari Taman Hajjah Edah
and actually, banyak lagi mural lawa2 and cantik2 kt SB... walaupun dah nampak sangat penuh dan agak sarat...tp ok la..at least cantik..hihi dulu? huhu yg ada pun semua buruk2... nasib baik dah buat baru..heheh~

sambil2 borak2 ngan ckgu2 tadi..banyak la berita yg menggembirakan aku dapat...ust mazuki seronok sangat sebab kelab woodball dia makin berjaya,,, terkini, 3 orang dak SB akan wakil Malaysia g Sukan Remaja Asia...tp yg syg nya, Malaysia jd tuan rumah.. xmerasa la nak gi oversea...hihi kt Perlis jer.. *jauh la jugak. and minggu ni, 14 orang putera-puteri KRS khemah kebangsaan...!!! great happiness!! terbaekk la adek2ku sekalian..haha KRS puteri pun da aktif.. dulu putera jer...heh~

pape pun...hari ni memang aku puas hati la...habis aku ronda..ckgu2 yang kenal aku semua aku dah borak... hihi~~~ plg pnjg borak ngn ustzah hayati..hehe~~ mcm2 cerita..

*arghhhhh! lupa jugak!!! aku ingat nak usyar SIBER 2010 kt cgu sanariah td...kot2 la dpt bawak balik barang sejemput majalah limited edision tuh!...isk,,LUPA!!!

5 comments:

  1. err SEMESRA stand for? sek. men. seri bera?
    uu xpnah tau pon.huhu

    btw,npe g x ajak aku..heheh

    ReplyDelete
  2. a'ah...tah,pgetua yg pknal kn..actualy, semesra ni seri raub da lama pkai...tah la...aq prefer SIBER dpd semesra..hihik...

    ko pegi nk jmpe jali ke?haha

    ReplyDelete
  3. huhu pe jadahnye nk jmpe jali..
    sijil pmr aku da bkulat kat ctu..=.=''

    ReplyDelete
  4. ooo...aq egt ko da dpt..bkn dlu kte nk suro dorg pos?

    ReplyDelete
  5. ntahh..boley ke mintak pos?

    ReplyDelete